Najlacnejšie autorádia s androdiom ?

Často krát sa stretávame s otázkami typu : „máte autorádio s androidom ?“ prípadne  „aké najlacnejšie autorádio s androidom máte ?“. Pravdu povediac v našej ponuke sa nenachádza veľa takýchto modelov, pretože ponúkame autorádia prevažne značky Pioneer

Ak človek hľadá autorádio s androidom, často krát musí stiahnuť po riešení z „číny“. Takéto autorádia sa vyznačujú kvalitnou multimediálnou stránkou. Kedže android je otvorený systém viete si nainštalovať aplikácie, ktoré ponúka Obchod Play. Mnohí zákazníci vyžadujú navigačný software zabudovaný v autorádiu. Ten je ľahko stiahnuteľný a v použití s mobilnými dátami je to optimálne a lacné riešenie ( Google Maps alebo Waze ). Nie je potrebné inštalovať aktualizácie a vždy máte k dispozícií „čerstvé“ mapy. Ako výhodu treba spomenúť, že takéto autorádia sa vyrábajú aj na daný typ vozidla, teda odpadá ďalšia investícia do redukčných rámčekov a adaptérov pre ovládanie volantu. To môže byť aj položka s hodnotou okolo 100 €. V podstate všetko pre inštaláciu vám dorazí s autorádiom.

Nevýhodou lacných neznačkových autorádií je zvuková stránka. Často krát majú nekvalitný audio prevodník. Zvuk a výkon je horší ako pri sériovom autorádiu. Zvukové nastavenia sú veľmi chabé a výstup na subwoofer a externý zosilňovač veľmi nekvalitný. Niekedy je problém aj v komunikácií s vozidlom a v nesprávnom zapojení – autorádio vybíja batériu aj pri vypnutom stave ). Ďalším problémom je chybovosť a servis. Veľa takýchto autorádií si zákazníci zakúpia priamo z Číny a pri problémoch hľadajú servis u nás. 

Samozrejme existujú aj autorádia, ktoré podporujú funkciu andriod auto. Tento režim je vhodný ak chcete používať online navigáciu alebo aplikácie na streamovanie hudby – Spotify. Nie je to však plnohodnotný operačný systém android. Postačuje však na základné operácie pre mnohých užívateľov. Takéto autorádia v prípade kvalitných značkových modelov sa pohybujú od cca 400 €. Ak by sme išli do offline navigačných autorádií ( offline navigačné modely majú mapy a software v pamäti autorádia ), takéto modely sa pohybujú od cca 800€. Tu je potrebné rátať s platenými aktualizáciami, ktoré stoja v priemere 100€ ( väčšina autorádií má prvé 2-3 roky aktualizáciu zdarma ). Táto podpora je zahrnutá už aj vo viacerých, sériových ( OEM ) autorádiach. 

Aby sme to zhrnuli. U nás nenájdete najlacnejšie typy autorádií s androidom, pretože sa špecializujeme na kvalitu zvuku, no ak hľadáte multimediálne riešenie tak sa pozrite na autorádia s androidom tu  .

 

Výhody lacných autorádií s androidom

  • jednoducho stiahnuteľný navigačný software
  • nie sú potrebné platené aktualizácie máp
  • nepotrebujete ďalšie redukcie ( rámček pre autorádio prípadne adaptér ovládania na volant )
  • možnosť inštalácie rôznych aplikácií 
  • cena
  • pripojiteľnosť ( cúvacia kamera, wifi, Bluetooth )

Nevýhody lacných autorádií s androidom

  • nekvalitný zvuk
  • chabé zvukové nastavenie 
  • nekvalitný zvukový výstup
  • záručný a pozáručný servis ( pri kúpe z Číny )
  • častá poruchovosť
  • časté vybíjanie batérie